Най-големият проблем в България отдавна е бедността. Брутният вътрешен продукт на

...
Най-големият проблем в България отдавна е бедността. Брутният вътрешен продукт на
Коментари Харесай

Световната банка откри топлата вода: Големият проблем в България е бедността

Най-големият проблем в България от дълго време е беднотия та. Брутният вътрешен артикул на България е на 55% от междинния за Европейски Съюз, а има и доста неравенства в обществото. Това сподели пред Българска национална телевизия непрекъснатият представител на Светованата банка (СБ) у нас Фабрицио Зарконе и добави, че у нас няма почва за образуването на хиперинфлация.

Въпреки всички рецесии и инфлацията, стопанската система ни ще означи растеж от съвсем 4% тази година предвижда Световната банка. По думите на Зарконе страната ни си е написала добре домашното, подготвяйки се да влезе в еврозона та.

Според него фактическото влизане на България в еврозона та не би провокирало разтърсвания, тъй като валутният ръб е приключил работата си. Притесненията от инфлацията в еврозона та, обаче, остават.

" За момента няма знак за изключително тревожни процеси, само че би трябвало да сме готови ", посочи представителят на Световната банка у нас.

" Това, което България може да направи в дълготраен проект, с цел да усъвършенства финансовата си непоклатимост, е да вземе ограничения за превръщането си в енергийно самостоятелна страна. Това ще предотврати внезапното повишаване на газа, добави Зарконе. - В рамките на сегашната рецесия, държавното управление би могло да насочи спомагателна помощ към най-уязвимите и маргинализирани хора у нас, както и към бизнеса. "

Според него в Бюджет 2022 е добре да се заложат устойчиви обществени вложения, които да основават работни места.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР